Lintjes voor Joodse vrijwilligers

Op erev Koningsdag zijn koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan Rob Pach uit Diemen, Sandra Bahary en Hans Jas uit Amstelveen.

Rob Pach is een bekend gezicht voor wie jaarlijks op Jom Havoetbal komt. Daar werkt hij al sinds 1985 mee aan het organiseren en als scheidsrechter fluiten van de wedstrijden. Daarnaast is Pach voorzitter van de Ronnie Tober Foundation die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking en voor hen uitjes en culturele activiteiten organiseert. Rob Pach werd geëerd met het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.

In Amstelveen werd Hans Jas benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn verdiensten zijn er onder meer als bestuurslid van de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging (NZV). Tevens zet Hans Jas zich in voor Zichron Menachem en ook de Nederlandse Vrienden van Reuth. In het verleden heeft Hans Jas zich jarenlang ook bestuurlijk ingezet voor Beth-Ami /Tikwatenoe van de Joodse Gemeente Amsterdam.

Sandra Bahary werd op de dag voor Koningsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vele vrijwilligerswerk voor de scholen Rosj Pina en Maimonides van Joods Bijzonder Onderwijs in Amsterdam. Aan de ondersteuning van de schoolactiviteiten heeft zij bijna een dagtaak. Iets wat zij al achttien jaar voor de scholen doet.

Reacties zijn gesloten.