Jodenzending duikt opnieuw op in Joods Amsterdam

In Amsterdam wordt sinds een paar dagen gericht zending bedreven onder Joden. Een groep christelijke zendelingen is deze week in Buitenveldert neergestreken om de boodschap over Jezus als messias te verspreiden onder de Joden.

Joodse bewoners
Gekleed in opvallende t-shirts met Hebreeuws opschrift gaan de evangelisten in groepjes langs huizen. Zij richten zich op de Joodse bewoners. Gevraagd naar de reden van hun komst naar juist Buitenveldert, toch op zichzelf een woonwijk als vele andere, was het antwoord van de missionarissen:

Hier in deze wijk wonen toch juist de Joden. Onze bedoeling is de Joden tot Jezus te brengen.

 

Deelnemers aan de zendingsactie kwamen uit Veenendaal. Er waren er ook bij die naar eigen zeggen uit Maleisië komen en überhaupt geen Nederlands blijken te spreken.

Het licht van de Messias
Sinds vorig jaar is een andere groep christenen, getooid met Israelische vlaggen, met enige regelmaat op vrijdagen te vinden in de directe nabijheid van een aantal kosjere winkels in Buitenveldert. Ze komen muziek maken op vrijdagen, de dag dat het het drukst is bij de kosjere winkels. Na hun eerste optreden in september 2016 maakte de leider van de groep duidelijk dat zij waren gekomen met de Messias-boodschap:

Vandaag heerlijk muziek gemaakt met 15 broeders en zusters in de Joodse wijk in Amsterdam. Mochten de mensen weer bemoedigen en het licht van de Messias laten schijnen.

Hij verwoordt zijn motto aldus:

Ik geloof dat de druk op Israël steeds meer toe gaat nemen, ook in Nederland. Juist in die druk kunnen we iets van de Messias laten zien. We zien ook steeds meer openheid onder het Joodse volk om te horen over de Messias. God is aan het werk en ik wil meegaan in dat waar Hij mee bezig is.

Reacties zijn gesloten.