NIK: “Inslaan ruiten kosjer restaurant niets minder dan daad van terreur”

Vol afschuw heeft het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap kennis genomen van het inslaan van de ruiten van een kosjer restaurant aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. De uitlating die de pleger getooid met Palestijnse vlag deed, “Palestina”, en, “Allahu akbar”, maken duidelijk met welk motief deze wandaad is gepleegd: vergelding, het aanjagen van schrik, en daarmee is duidelijk dat het niets minder is dan een daad van terreur. De politie heeft de dader opgepakt. Joden in Nederland, in Amsterdam, moeten in veiligheid hun identiteit kunnen koesteren. Daartoe behoort ook dat er een Joodse middenstand is, winkels, restaurants en andere soorten van dienstverlening. Voor mensen die kosjer eten is de aanwezigheid van kosjere restaurants een must. Dit geldt voor de inwoners van Amsterdam maar ook voor toeristen die naar Nederland komen en waarvan een deel kosjer wil kunnen eten.

Het NIK spreekt zijn steun uit aan de restauranteigenaar. Met deze wandaad wordt de gehele Joodse gemeenschap getroffen.

Reacties zijn gesloten.