Minister in sjoel Bussum

Vorige week was minister Ferdinand Grapperhaus in de sjoel van de Joodse Gemeente Bussum. De minister was op uitnodiging van het NIK naar ’t Gooi gekomen omdat hij naast minister van Justitie en Veiligheid ook minister voor de erediensten is. Burgemeester Han ter Heegde van de gemeente Gooise Meren was eveneens aanwezig.
In de sjoel werd hij binnengeleid door voorzitter Paul Joseph, terwijl alle aanwezigen de welkomstpsalm Baroech Habba zongen. Nadat de middaggebeden waren gezegd, hield voorganger Amir Betsalel een derasja over de parallelen van het begrip gerechtigdheid in de joodse voorschriften en de Nederlandse staatsinrichting. Aan de hand van een korte film kreeg minister Grapperhaus een indruk van de geschiedenis en van de huidige activiteiten van Joods Bussum. Daarna was er een ongedwongen samenzijn waar velen de gelegenheid hadden om met de minister van gedachten te wisselen.

Minister Grapperhaus (rechts) en burgemeester Ter Heegde in de sjoel in Bussum

Reacties zijn gesloten.