“Wie gelooft, is gezonder”

Religieuze mensen die ziek zijn, worden sneller weer gezond en hebben minder antidepressiva nodig dan mensen zonder geloof. Volgens het Duitse vakblad “Psychologie vandaag” wordt dit aangetoond door 1200 wetenschappelijke studies. Ook academische wetenschappers houden zich intussen bezig met de verhouding tussen geloof en gezondheid. Onderzoeken geven aan dat patiënten die geloven en bidden een sterker immuunsysteem bezitten en na een operatie sneller opknappen dan patiënten die dat niet doen.
Een studie van de Columbia Universiteit in New York onder 219 vrouwen stelt dat bidden helpt bij een onvervulde kinderwens. Voor de helft van de vrouwen werd gebeden, zonder dat de vrouwen en hun artsen daarvan wisten. Van deze vrouwen werd de helft zwanger, twee keer zo veel als het aantal zwangeren in de groep vrouwen waarvoor niet werd gebeden.
Volgens het Duitse vakblad bouwen steeds meer Amerikaanse klinieken zogenaamde “geest-lichaamafdelingen”, waarin de beoefening van spiritualiteit en medische therapie samengaan.

Reacties zijn gesloten.