Belgisch brood en banket in Amsterdam

Kosjer brood en banket uit Antwerpen. Het is voortaan dagelijks vers in Amsterdam te krijgen. Laromme in de Kastelenstraat 69 heeft zijn deur geopend en verkoopt meerdere soorten challes. Laromme verkoopt brood en banket dat in Antwerpen wordt gebakken. Het brood wordt dagelijks vers vanuit de scheldestad naar Amsterdam vervoerd. Veel van het gebak dat Laromme daar ook vandaan haalt, wordt in Amsterdam afgebakken. In de winkel hangt een Amsterdams hechsjeer (kosjercertificaat). De Joodse Gemeente Amsterdam verklaart in verband met de opening van de zaak en de certificering onder haar rabbinaal toezicht: “De uitbreiding van het aanbod kosjere produkten in Amsterdam beschouwen wij als een welkome situatie voor de kosjere consument in het algemeen, en voor onze gemeenteleden in het bijzonder.”
Naast de verkoop van challes profileert Laromme zich ook met andere meelprodukten van internationale origine, waaronder rogelach, borekas en knishes. Daarnaast is er een assortiment aan taarten en stroedels, croissants en stokbrood.

Strategisch gevestigd
Laromme is gevestigd in de Kastelenstraat 69, tussen de Van Heenvlietlaan en de Noordbrabantstraat. Daarmee is het niet de eerste kosjere winkel in de straat. Onder meer Pizza & Co, Mouwes, Kosher food en broodjeszaak Maccabi zijn er ook gevestigd. Laromme heeft een strategische plek gekozen, vlakbij Beth Shalom en tegenover supermarkt C1000, dat een kosjer assortiment voert.

Drie plaatsen
In Nederland wordt op drie plaatsen kosjer brood gemaakt: in Amsterdam bij Theeboom, verkrijgbaar in de Maasstraat 16 en op Bolestein 45; in Den Haag (verkocht door Jacobs delicatessen, Haverkamp 220, Den Haag, en Mouwes, Kastelenstraat 261, Amsterdam) en in Haaksbergen bij bakkerij Lammers.

Reacties zijn gesloten.