Muziek- en zanggroep Israelische leger vier dagen op Nederlandse tour

De zang- en muziekgroep van het Israëlische leger, Tzahal, maakt een vierdaagse tournee door ons land. De groep treedt op in Amersfoort (19 maart), Almelo (20 maart), Dordrecht (21 maart) en Groningen (22 maart). Het repertoire van de populaire Army Band bestaat uit liederen met bijbel- en eigentijdse teksten. Een eerdere tournee in februari/maart 2006 trok enkele duizenden enthousiaste bezoekers.

Al in de legers van Koning David, 3000 jaar geleden, zongen de soldaten van Israël voordat ze ten strijde trokken, om God te eren die hen aan de overwinning moest helpen. Maar er werd ook tijdens het gevecht gezongen. Dus niet iedereen vocht: er was een kleine zang- en muziekgroep, die achter de linies actief was. Dat waren de full-time muzikanten en zangers in het leger, en die zijn er nu nog. In vredestijd bezoeken ze de diverse legeronderdelen en bij uitzondering gaan ze naar het buitenland.

De organisatie van de tournee is ook nu weer in handen van Christenen voor Israël, in samenwerking met de Collectieve Israël Actie (de Nederlandse tak van Keren Hayesod in Jeruzalem).

Kaarten à € 7,50 p.p. zijn te bestellen bij Christenen voor Israël in Nijkerk, tel. 033-245 8824, en per e-mail via: tzahal@christenenvoorisrael.nl.

Reacties zijn gesloten.