Kosjere politiek in Utrecht

De gemeente Utrecht gaat halal en kosjer voedsel opnemen in de catering op het stadhuis. Het college heeft daartoe besloten nadat verschillende raadsleden daarom hadden gevraagd.

Op initiatief van D66-raadslid Gerda Oskam heeft het College van B&W van Utrecht besloten dat ‘het gemeentelijke diversiteitsbeleid ook tot uiting kan komen in de cateringvoorziening binnen de gemeente.’ Daarom komt er halal en kosjer voedsel op het menu. Ook komt er meer aandacht voor vegetarisch en biologisch voedsel. De externe cateraar moet hier voor gaan zorgen.

Diverse Raadsleden willen dat er meer aandacht voor de multiculturele samenleving en het bijbehorende eten. Ze wilden dat er op het gemeentehuis maaltijden te krijgen zijn die conform verschillende culturele en religieuze voedselvoorschriften zijn bereid.

Er bestaat ook weerstand. Het raadslid werd vervolgens bestookt met racistische, antisemitische en seksistische e-mails van mensen die het niet met haar eens waren.

Reacties zijn gesloten.