Nieuwe soeka in Zeeland

De Joodse Gemeente Zeeland viert dit jaar Soekot in een nieuwe loofhut. De oude was vergaan en te klein. De kehilla groeit uit haar loofhut. Passen, meten, proppen in de oude soeka van Zeeland, 2006De oude soeka is te kleinIn Zeeland vieren de leden van de Joodse Gemeente dit jaar Soekot in een nieuw ‘tijdelijk onderkomen’. De soeka van de Joodse Gemeente Zeeland is elf jaar oud en heeft zijn beste tijd gehad. Daarbij komt dat de houten panelen zwaar zijn en moeilijk te vervoeren vanuit de opslag op de begraafplaats aan de Walenburgsingel.

Een andere belangrijke reden om een nieuwe soeka te maken is dat de oude loofhut te klein is. De soeka is in de loop van de jaren weliswaar vergroot maar is nog steeds niet groot genoeg.
De Joodse Gemeente Zeeland kan zich verheugen in een groeiend ledental. Maar de plaats in de loofhut was beperkt. Een nieuwe soeka biedt meer ruimte. De wanden en het dak van de nieuwe soeka zijn gemaakt van oprolbare matten die zijn gedrappeerd om een pijpen-constructie.

Reacties zijn gesloten.