Amersfoortse burgemeester bespreekt aanpak met Joodse Gemeente

Burgemeester Van Vliet van Amersfoort heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Joodse Gemeente. Zij werd ontvangen in het Beth Mediena. Met de bestuursvoorzitter en twee rabbijnen besprak zij de aanpak van antisemitische incidenten. Ook het concert van Johan Heesters kwam aan de orde.
De Joodse Gemeente had eerder laten blijken teleurgesteld te zijn geweest, ondanks publieke toezeggingen, niet van het gemeentebestuur te hebben gehoord toen bleek dat Johan Heesters in de keistad op wilde treden. De inmiddels 104-jarige operettezanger is geboren in Amersfoort en trad op in nazi-Duitsland. Zijn concert staat gepland voor 16 februari in het Amersfoortse theater De Flint.

Belangrijke stap
Burgemeester A. van Vliet-Kuiper besloot naar de Joodse Gemeente te komen. Daarmee zette zij een belangrijke stap, die door het bestuur van de Joodse Gemeente Amersfoort zeer op prijs werd gesteld. Zij werd ontvangen door NIG-voorzitter Hans Joosten en de rabbijnen Jacobs en S. Evers. Ook NIK-secretaris Ruben Vis was bij de ontmoeting aanwezig. Daarnaast deed ds. J.L. van der Eijk, voorzitter van de Amersfoortse Raad van Levensbeschouwingen en Religies mee aan het gesprek.

Gezamenlijk
In het gesprek kwam de aanpak van discriminatie en m.n. het geconfronteerd zijn met antisemitisme aan de orde. Aangaande deze aanpak werd een gezamenlijk traject afgesproken, waarbij het bezoeken van scholen een belangrijk punt wordt.

Heesters
Op de avond van het Heesters-concert vindt op initiatief van de Leo Smit-stichting een muzikaal tegengeluid plaats in de Aegtenkapel. De gemeente Amersfoort heeft, op voorstel van de Joodse Gemeente, hier aan haar medewerking toegezegd opdat het concert inderdaad doorgang kan vinden. Kaarten kunt u HIER bestellen.

Reacties zijn gesloten.