Vitesse betreurt antisemitisme tegen Ajax

Op een videoscherm in het Gelredome was tijdens de wedstrijd tegen Ajax een antisemitische kreet te lezen. Vitesse gaat de afzender waarschuwen. Vitesse zegt het te betreuren dat zich zondag tijdens de wedstrijd tegen Ajax (2-2) een antisemitisch incident heeft voorgedaan. Op grote videoschermen in Gelredome was de tekst ‘hoezee, hoezee, lang leve Zyclon B’ te lezen.
Bezoekers kunnen via een speciaal telefoonnummer sms-jes doorsturen. De teksten worden op het videoscherm geprojecteerd. Normaal worden deze gescreend op racistische of beledigende uitingen, maar deze glipte er volgens een woordvoerster van Vitesse door.
De club gaat geen aangifte doen, maar de afzender achterhalen en waarschuwen niet in herhaling te vallen. De club heeft overigens een Israelische speler, Haim Megrelishvili, in zijn gelederen. Hij was op Jom Kippoer in de sjoel van Nijmegen.

Reacties zijn gesloten.