Gemeente Utrecht betaalt het aanbijten?

De CDA-fractie in de Gemeenteraad van Utrecht wil dat het aanbijten na Jom Kippoer een gemeentelijke activiteit wordt. De Utrechtse CDA-fractie wil samenkomsten op religieuze dagen subsidiëren. Nu draagt de gemeente bij aan Iftar-maaltijden. Als het aan het CDA in de Domstad ligt gaat dat ook gebeuren voor maaltijden op Kerstmis, de verjaardag van Boeddha en … Jom Kippoer. De christendemocraten hebben het college van B&W gevraagd of het mogelijk is ook op die dagen bijeenkomsten te organiseren, zoals tijdens de Ramadan is gebeurd met een bijeenkomst in een tent op Neude in het hart van de stad. Het CDA is van mening, dat meerdere momenten door het jaar heen, benut zouden kunnen worden om de bewoners van Utrecht te stimuleren om elkaar te ontmoeten.
Het is volgens de fractie een mooie manier om Utrechters met verschillende geloven en achtergronden bij elkaar te brengen.

Eerder was het D66 in Utrecht dat opperde om op het menu van de stadhuis-kantine ook kosjer voedsel te plaatsen, om zo ‘het gemeentelijke diversiteitsbeleid ook tot uiting te laten komen in de cateringvoorziening binnen de gemeente.’ Lees HIER verder over kosjer stadhuis-voedsel.

Reacties zijn gesloten.