Jongeren krijgen lesje in Westerbork

Drie jongeren uit Leek (Gr) gaan met de burgemeester een bezoek brengen aan Kamp Westerbork. Zij riepen anti-joodse leuzen tijdens de Dodenherdenking in de Groninger gemeente. Burgemeester Hoekstraat van Leek wil de pubers die op 4 mei de Dodenherking in zijn gemeente verstoorden door anti-joodse leuzen te roepen, meenemen naar voormalig kamp Westerbork. De politie en Hoekstra gaan eerst eens een pittig gesprekje voeren met het drietal van 14 en 15 jaar en dan volgt een bezoek aan het v/m Kamp Westerbork.
Volgens Hoeksraat is het verstandig deze jongeren informatie te geven over de gruwelijkheden van de oorlog. Dat zou wel eens een veel beter effect kunnen hebben dat hen juridisch vervolgen, meent de burgervader.
Juist op 4 mei dit jaar werd een Joods monument in Oostwold (gem. Leek) onthuld.

Reacties zijn gesloten.