Verhalen uit Joods Amersfoort gepresenteerd

De verhalenbundel ‘Verhalen uit Joods Amersfoort’ van Nechamah Mayer-Hirsch is donderdagmiddag gepresenteerd.

Het eerste exemplaar werd door de auteur aangeboden aan cultuurwethouder Arriën Kruyt en mevrouw Bep Caneel, het oudste lid van de Amersfoortse Joodse gemeenschap. Onder de aanwezigen was ook opperrabijn Jacobs.

De serie ‘Verhalen uit Joods Amersfoort’, die sinds oktober 2005 in het blad De Stad Amersfoort verschijnt, is gebundeld tot een boekwerkje. Het boekje bevat artikelen over de bekende Amersfoortse tabakshandelarenfamilie van Benjamin Cohen, de vergeten Joodse kunstenaar Uriel Birnbaum, en uiteraard de oude synagoge aan de Drieringensteeg.

Auteur Nechamah Mayer-Hirsch is blij met de totstahndkoming van Verhalen uit Joods Amersfoort. ,,Eigenlijk ben ik twintig jaar geleden, toen ik met mijn man in Amersfoort kwam wonen, al begonnen met het boekje dat nu is verschenen. Destijds samen met de inmiddels overleden Simon van Adelberg. Aan hem heb ik mijn boekje ook opdragen.”

Lees HIER meer in een interview met de auteur.

Het boekje is kost 15 euro en verkrijgbaar in de Amersfoortse boekhandels of via de uitgever

Reacties zijn gesloten.