Goed idee: NIG Rotterdam hield grote vrijwilligersdag

Op zondag 8 november was het een drukte van belang in het gebouw van de Joodse Gemeente Rotterdam. Een flinke groep vrijwilligers was naar het gebouw aan het A.B.N. Davidsplein gekomen om eens flink de handen uit de mouwen te steken. Een gebouw dat van de gemeenschap is, heeft vaak geen echte huisvader die er oplet dat waar geleefd wordt er niet ook al te veel spaanders vallen.

 

En in het gebouw van Rotterdam wordt geleefd. Er is dagelijks een rabbijn of bestuursmanager aanwezig, er zijn sjoeldiensten en Joodse lessen voor kinderen. Door de week is er op dinsdag- en woensdagavond sjioer en dan zijn er nog allerlei incidentele activiteiten zoals jongerenbijeenkomsten, bridgen of Bne Akiwa. Allemaal leuk, allemaal fijn dat het gebeurt. Een gebouw hoort gebruikt te worden, te leven, te bruisen. Maar het loopt daardoor natuurlijk ook gebruiksschade op. Niet erg. Maar het moet wel verholpen worden.

En dus was het op zondag 8 november de NIG Rotterdam Vrijwilligersdag. Tal van vrijwilligers die een waslijst aan praktische zaken moesten oppakken: het opruimen van de kelders, en de keuken; het sorteren van hele verzamelingen sleutels, het bundelen van jaargangen Van Maand tot Maand, de ramen lappen, muren verven, interne verhuizinkjes plegen, boeken sorteren en inventariseren, Toramantels en siddoeriem reparen en het zilver poetsen.

Een goed initiatief van de nieuwe bestuursmanager Donald Pagrach. Hij noemt de opsomming van wat moet gebeuren ‘een nogal uitbundige en nog niet eens volledige lijst’. Veel kleine en grote klussen die allemaal op een zondag werden uitgevoerd. Rotterdammers kennen we van de geen-woorden-maar-daden-mentaliteit. Benieuwd of we dit enthousiaste initiatief binnenkort ook te zien krijgen in andere sjoels?

Reacties zijn gesloten.