Amersfoort: voor het eerst chanoekia in de open lucht

                                                        
In Amersfoort werd dit jaar voor het eerst een chanoekia in het openbaar ontstoken.
De initiatiefneemster, Mevrouw Gilah Evers-Lissauer kon trots op het resultaat zijn.
Maar liefst ca. 250 belangstellenden waren in de sfeervolle tuin van sjoel van Amersfoort aanwezig. De burgemeester van Amersfoort, Mevrouw A. van Vliet-Kuiper vond het een eer om de eerste openbare chanoekia in Amersfoort te ontsteken en zei te hopen dat dit het begin is van een lange traditie.
Na afloop werden in korte tijd 225 bekers met erwten- en kippensoep uitgedeeld.
Vooraf hadden de leden van de kehillot Amersfoort, Arnhem en Steden3hoek een gezellige middag met Naomi Stern als enthousiaste verhalenvertelster en Franklin de Liever als quizmaster. Het natje en het droogje werden uitstekend door de nieuwe kiddoesjcie, Hagit en Jaap Kleve en Mia Hirsch verzorgd.
De kinderen werden in de sjoel door madrichiem bezig gehouden met een leuk programma.
Het bestuur van de Joodse Gemeente Amersfoort keek er als volgt op terug: “een geslaagd geheel”.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.