Amsterdam

De Joodse Gemeente Amsterdam is de grootste kehilla binnen het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Amsterdam biedt een breed scala aan voorzieningen op het terrein van religie, cultuur, jeugdwerk en sociaal-pastorale zorg. Ook is er een divers aanbod aan onderwijs voor jong en oud. Kijk op www.nihs.nl voor meer informatie.

De Joodse Gemeente Amsterdam manifesteert zich zelf als: een gemeenschap op grondslag van Tora en traditie: dienstverlenend, klantgericht, openhartig en zorgzaam; met begrip en respect voor ieders beleving van het Jodendom.

De Joodse Gemeente Amsterdam bestaat sinds 1635 en heeft een rijke historie. Vandaag is het vooral een dynamische kehilla (gemeente). Zo verzorgt de Joodse Gemeente Amsterdam onder meer diensten in vijf synagoges, exploiteert het een mikwe (ritueel bad), verzorgt het Joods onderwijs, verricht het sociaal-, pastoraal- en cultureel werk, organiseert het activiteiten voor de jeugd en ouderen, verzorgt het rabbinaal toezicht op kosjere bakkerijen en slagerijen, verzorgt het de sjechieta (kosjere slacht) voor geheel Nederland, en beheert onder meer begraafplaatsen te Diemen en Muiderberg.

Allen die volgens de Halacha (Joodse wet) Joods zijn en in Amsterdam of omgeving wonen, kunnen lid zijn, ongeacht hun persoonlijke jodendomsbeleving. Het ledenbestand van deze Eenheidsgemeente, gebaseerd op Tora en Traditie, wordt gevormd door een breed spectrum van zeer orthodoxe tot zeer liberale Joden.

Lees ook:

Locaties die bij deze gemeente horen:
Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Aalsmeer, Abcoude, Amstelveen, Broek in Waterland, Diemen, Edam-Volendam, Ilpendam, Katwoude, Landsmeer, Marken, Monnickendam, Mijdrecht, Ouder-Amstel, Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis en het dorp Badhoevedorp.

Reacties zijn gesloten.