Stedendriehoek

De Joodse Gemeente De Stedendriehoek komt voort uit de kehillot Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Rabbijn Shimon EversDe Joodse Gemeente bestaat onder deze naam sinds 2000, en heeft de beschikking over een fraaie oude sjoel in de binnenstad van Zutphen en een na-oorlogs gebouw in Apeldoorn.
Neem een kijkje op de website van de NIG De Stedendriehoek.

De Stedendriehoek heeft Shimon Evers als uit Amersfoort als haar rabbijn. Rabbijn Evers verzorgt er Joodse les en allerlei andere religieuze zaken. Hij heeft veel ervaring doordat hij ruim 25 jaar werkzaam is in de Mediene (de Joodse Gemeenten buiten de drie grote steden). Rabbijn Evers is voorts in deeltijd verbonden aan het Justitierabbinaat waar hij geestelijke verzorging biedt aan Joodse gedetineerden.

Lees ook:
Herinneringen aan een rijk Joods leven in Deventer.

Locaties die bij deze gemeente horen:
Apeldoorn, Deventer, Zutphen Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Bathmen, Brummen, Diepenveen, Elburg, Epe, Ermelo, Gorssel, Harderwijk, Heerde, Heino, Hengelo (Gelderland), Holten, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Raalte, Steenderen, Voorst, Vorden, Warnsveld.

Reacties zijn gesloten.