Zeeland

De Joodse Gemeente Zeeland, ligt relatief excentriek. Maar het is een bloeiende en groeiende gemeenschap, rondom de prachtige, zeer oude sjoel in Middelburg, en hoeder van twee historische begraafplaatsen in de provinciehoofdstad: een asjkenazische en een sefardische in de oude stad van Middelburg.

Er vinden regelmatig diensten plaats, er is Joods onderwijs en er zijn heel wat sociale en culturele activiteiten. Daarnaast organiseert de Joodse Gemeente voor leden en belangstellenden voordrachten en lezingen in het Joodse Leerhuis, en iedere vrijdagavond en sjabbatochtend komen de Zeeuwse Joden bij elkaar. De Joodse Gemeente geeft een leuk blad uit: Kesjet.
Alle reden dus voor wie in het Zeeuwse land woont, om een kijkje te nemen bij de Joodse Gemeente Zeeland.

IPOR Hoofdrabbijn Jacobs spreekt regelmatig in de synagoge van Middelburg

 

Locaties die bij deze gemeente horen:
Aardenburg, Arnemuiden, Axel, Borsele, Brouwershaven, Bruinisse, Domburg, Duiveland, Goes, Hontenisse, Hulst, Kapelle, Kortgene, Mariekerke, Middelburg, Middenschouwen, Oostburg, Reimerswaal, Sas van Gent, Sint Philipsland, Sluis, Terneuzen, Valkenisse, Veere, Vlissingen, Westerschouwen, Westkapelle, Wissenkerke, Zierikzee

Lees ook:

 

Reacties zijn gesloten.