Jaartijd rabbi Shaul Hager op Haagse begraafplaats

Tientallen chassidische Joden komen zondagavond 9 mei eer bewijzen op het graf van de 18e eeuwse Torageleerde rabbi Saul uit Den Haag. De herdenking wordt georganiseerd door de voormalige Haagse rabbijn Pinchas Meyers, die een lijvig boekwerk schreef over rabbi Shaul Hager. Deze was de de zwager van de Amsterdamse opperrabbijn Saul Lowenstam. Diens boek heet Binyan Ariel; Meyers noemde het boek van en over de Haagse zwager: Binyan Shaul.

Im jirtse Hashem, zal zondagavond 25 ijar / 9 mei a.s. een samenkomst zijn bij het graf van de bekende gaon en tzaddik

Morenoe harav Rabbi Shoul Halevi æö”ì
Av beis din Den Haag

Rabbi Shaul Hager, een zwager van Rabbi Shaul Amsterdammer de “Binjan Ariel’, was in de 18 eeuwse Tora-wereld bekend als een grote gaon, tzaddik en kadosj. Recentelijk zijn zijn manuscripten gedrukt, meer dan 220 jaar na zijn overlijden, in het sefer Binjan Shaul. Het is bijzonder te zien hoe alle gedolei Jisraeel uit zijn tijd hem als een grote tzaddiek hebben beschreven.

Ook dit jaar zullen velen zijn graf op het jaartijd bezoeken om mitpallel te zijn op het kever van deze grote rav. Ondermeer zal er de jaarlijkse autobus met mensen uit Antwerpen zijn.

Samenkomst: Joodse begraafplaats Den Haag-Scheveningen, Scheveningseweg 21 (tegenover Vredespaleis), 20.45 uur.

Reacties zijn gesloten.