Kosjer / kosher certificering

Actief in de levensmiddelenindustrie? En u wilt kosjer / kosher fabriceren? Neem dan contact op met het Opperrabbinaat voor Nederland.

Uw product of productieproces kosjer / kosher gecertificeerd
Heeft uw product nog geen kosjercertificaat? Of wilt u een kosjercertificaat / koshercertificaat voor uw productieproces. Beide mogelijkheden zijn het onderzoeken waard. En dat doet Opperrabbinaat voor Nederland voor u. Ons eerste bezoek is vrijblijvend en kosteloos (m.u.v. reiskosten buiten Nederland)

Een kosjer certificaat van het Opperrabbinaat voor Nederland heeft meerwaarde. Het voordeel van een kosjer certificaat van het Opperrabbinaat voor Nederland is dat wij snel werken, directe lijnen met u onderhouden, de lokale Nederlandse verhoudingen goed kennen èn internationaal thuis zijn. Een nieuwe aanvraag voor kosjercertificering kan snel, binnen 1-3 weken, geregeld zijn.

Wat is kosjer / kosher
Het woord Kosjer / Kosher houdt in dat voedsel, en de ingrediënten, die bij de bereiding zijn gebruikt, zijn goedgekeurd voor consumptie door Joodse mensen. Het Jodendom kent bepaalde voorschriften op het terrein van voeding. De bekendste daarvan zijn:
– Geen melk- en vleesproducten in één voedingsmiddel, gerecht of maaltijd.
– Het verbod op het eten van bepaalde dieren, of al hetgeen afkomstig is van die diersoorten.
Deze, en andere regels hebben een grote reikwijdte, ook met betrekking tot apparatuur waarin de voedingsmiddelen worden vervaardigd of opgeslagen. Onze specialisten zijn graag bereid u er meer over te vertellen in relatie tot uw productieproces.

Wat is kosjercertificering
Consumenten en gebruikers van halffabrikaten dienen zeker te weten dat de producten die zij gebruiken, geoorloofd zijn naar Joodse maatstaven. Door een betrouwbaar kosjercertificaat kunnen zij er op vertrouwen dat hetgeen zij gebruiken, verwerken of consumeren, inderdaad geoorloofd is voor Joodse mensen.
Doordat onze deskundigen een oordeel vellen en de productie beoordelen, kunnen zij een verklaring afgeven dat deze kosjer is. Dit kosjercertificaat begeleidt het geproduceerde tot en met de eindgebruiker.

Wat is het Opperrabbinaat voor Nederland
Het Opperrabbinaat voor Nederland is sinds 1945 de kosjercertificeerder van in Nederland kosjer / kosher vervaardigde grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten. Het Opperrabbinaat voor Nederland is een internationaal gerenommeerd en erkend certificeerder van kosjere producten, werkt samen met tal van buitenlandse afnemers en verstrekt certificaten in Nederland en ver daarbuiten.

In de afgelopen meer dan zestig jaar heeft het Opperrabbinaat voor Nederland duizenden van dergelijke verklaringen afgegeven voor even zoveel verschillende soorten producten. Onder meer:
 Smaakstoffen
 Geurstoffen
 Kleurstoffen
 Olie- en vetproducten
 Chemische grondstoffen
 Melkproducten
 Graanproducten
 Vissoorten
 Bakkerijgrondstoffen
 Snoepjes
 Likeuren
 Bier.

In de loop der jaren heeft het Opperrabbinaat voor Nederland wereldwijd een grote faam en deskundigheid opgebouwd.

De voordelen van een kosjercertificaat van het Opperrabbinaat voor Nederland:
 Wij werken snel: uw nieuwe aanvraag voor kosjercertificering kan binnen 1-3 weken geregeld zijn.
 Directe lijnen met u als ondernemer
 Wij kennen de lokale Nederlandse verhoudingen goed kennen èn wij zijn internationaal thuis.
 Uiteraard spreken wij niet alleen Nederlands en Engels, maar ook Frans, Duits en Hebreeuws.
 Uw nieuwe aanvraag voor kosjercertificering kan binnen 1-3 weken geregeld zijn.
 Ons eerste bezoek is vrijblijvend en kosteloos (m.u.v. reiskosten buiten Nederland)

Waar vindt u ons kosjercertificaat
Een kosjercertificaat van het Opperrabbinaat voor Nederland vindt u op vetproducten, smaak-, kleur en geurstoffen, koekjes, kaas, melkproducten, aardappelmeel, chocoladewerken en –pasta, bier, likeur en andere alcoholische dranken, softdrinks, energydrinks, groente (bevroren en conserven), fruitconcentraten en diepgevroren fruit, cacao, babyvoeding, haring en visfilets, …

Het voordeel van kosjercertificering
Een kosjercertificaat biedt voordeel. Steeds meer eindproducten hebben een kosjercertificaat en dus is het noodzakelijk dat de grondstoffen kosjer zijn. En als uw collega’s hun eindproducten kosjer op de markt brengen, zult u niet achterblijven.
Wie kosjer eet, denkt na over voeding en wat de ingrediënten zijn. Ook daarom is een kosjercertificaat niet onbelangrijk. Daarnaast: als uw product kosjer parve is gecertificeerd dan is het ook eetbaar voor mensen met een lactose-intolerantie of een koemelkallergie.
Het blijkt dat veel moslims kosjercertificering belangrijk vinden omdat kosjer toe is te passen voor de halal-consument.

Op zoek naar een koshere grondstof of advies?
Wilt u uw product of productie kosher gecertificeerd krijgen? Dan behoren de grondstoffen ook kosher te zijn. Wij kunnen u uiteraard adviseren waar ter wereld dergelijke koshere grondstoffen worden vervaardigd. Het Opperrabbinaat voor Nederland kent wereldwijd de producenten van koshere ingrediënten en grondstoffen. Wij staan u, geheel onafhankelijk, graag terzijde om de voor u meest geschikte grondstoffen met kosher certificaat, te selecteren.

Contact
Neem vandaag nog contact op met het Opperrabbinaat voor Nederland. Voor een oriënterend gesprek of voor een concrete vraag of ook uw product van een kosjercertificaat kan worden voorzien. Het Opperrabbinaat voor Nederland is goed benaderbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans, Duits en Hebreeuws, en de deskundigen zijn snel bij u in het bedrijf om op uw locatie te kijken of en hoe een kosjercertificaat kan worden verstrekt.

Opperrabbinaat voor Nederland
Postbus 7967, 1008 AD Amsterdam
Tel. 31 20 301 8490
Fax 31 20 301 8491
Email: kosher@nik.nl

Reacties zijn gesloten.