Sjoel in Amersfoort besmeurd

De toegangsdeur tot de sjoel in Amersfoort is besmeurd met rode verf. De politie stelt een onderzoek in. De synagoge van de Nederlands Israëlitische Gemeente in Amersfoort is besmeurd met rode verf. De politie gaat uit van een doelgerichte actie, maar omdat er geen tekens of teksten zijn achtergelaten, is de afzender of het doel onbekend. De politie houdt de komende dagen extra toezicht bij het pand, zo meldde een woordvoerder van de politie woensdag.

De toegangsdeur van de sjoel in amersfoort is beklad met rode verf.Ook burgemeester Van Vliet is geschrokken. Zij heeft inmiddels contact opgenomen met rabbijn S. Evers van de Joodse Gemeente Amersfoort.
Op de synagoge zijn grote klodders rode verf achtergelaten. Er zijn geen leuzen of kwetsende teksten geschreven. Wie de verf tegen het gebouw heeft gegooid en waarom, is onduidelijk. Er zijn geen inhoudelijke uitingen gevonden.

Meer gevallen van bekladding zijn bij het NIK niet bekend. ,,De aanblik is vreselijk. Het is heel vervelend dat het gebeurd is en bijzonder onaangenaam voor vooral de leden van de Joodse Gemeente in Amersfoort. ’’, zo liet het NIK in een verklaring weten. De aandacht van de Amersfoortse burgemeester noemt het NIK ‘bemoedigend’.

De Joodse Gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling

Reacties zijn gesloten.