Inwijding nieuwe Etrog-woonvoorziening voor mensen met een beperking

De nieuwbouw van Etrog in Amersfoort, woonvoorziening voor mensen met een beperking, is op 1 september ingewijd, met het aanslaan van de mezoeza aan de deuren. De officiële inwijding vond plaats onder leiding van rabbijn Shimon Evers uit Amersfoort en opperrabbijn Jacobs die ook aan het Sinai Centrum is verbonden. Leden van de Joodse Gemeente Amersfoort waren bij de feestelijke gebeurtenis aanwezig.
Etrog maakte onderdeel uit van het Sinai Centrum dat in Amersfoort was gevestigd maar naar Amstelveen is verhuisd. Etrog bleef in Amersfoort en betrok daar een nieuwe behuizing. Etrog heeft de keus gemaakt om in Amersfoort te blijven vanwege het bestaande regionale netwerk, werk en familie.

De bewoners gingen eind juni over. Een groep van ruim twintig sterke vrijwilligers van Defensie heeft de locatie verhuisd. De bewoners zijn een dagje naar het Dolfinarium in Harderwijk geweest en keerden ‘s avonds terug naar hun volledig ingerichte nieuwe locatie in de wijk Nieuwland.

Reacties zijn gesloten.