Knesset eert Nederlandse oprichter Christenen voor Israel

Karel van Oordt, oprichter van de Nederlandse organisatie Christenen voor Israel, ontving deze week een bijzondere onderscheiding. Deze werd hem uitgereikt door de voorzitter van de Knesset – Christenen vriendengroep, parlementslid Benny Elon, in aanwezigheid van andere Knessetleden en na te zijn ontvangen door Knesset-voorzitter Reuven Rivlin. De Knesset-voorzitter uitte zijn grote dank voor al het werk dat Van Oordt met Christenen voor Israel de afgelopen tientallen jaren heeft gedaan ten bate van de Joodse staat.

Karel van Oordt werd bij zijn bezoek aan Jeruzalem begeleid door een delegatie van het Christenen voor Israel-bestuur, een aantal vrijwilligers, alsmede opperrabbijn Jacobs.

Op dit moment  zamelt CvI geld in voor de restauratie van de bekende molen van Montefiore in Jeruzalem, dat door de aard van het bouwwerk, symbool staat voor de band tussen Nederland  en Israel.

Reacties zijn gesloten.