Centraal Joods Overleg reageert instemmend op rondetafelgesprek ADO Den Haag

ADO Den Haag wil een rondetafelgesprek met organisaties van de Joodse gemeenschap, Ajax en de KNVB. Dit naar aanleiding van de kwetsende uitlatingen van ADO Den Haag-speler Lex Immers na afloop van het gewonnen duel tegen Ajax, waarbij ook zijn medespeler Vicento en trainer Van de Brom een rol speelden. Het Centraal Joods Overleg en de KNVB hebben positief gereageerd op het initiatief om een rondetafelgesprek te voeren.

De voetbalclub zegt te begrijpen dat mensen zich getroffen voelen door de uitlatingen van de voetballer, ook al was het niet zijn bedoeling om de Joodse gemeenschap te beledigen. Daarom wil ADO graag een gesprek op gang te brengen.

De KNVB is er veel aan gelegen om kwetsende en beledigende spreekkoren uit de stadions te bannen. Bert Oostveen van de KNVB heeft enthousiast gereageerd op het voorstel een rondetafelgesprek te houden. Het Centraal Joods Overleg vindt het rondetafelgesprek van belang, vooral het feit dat de KNVB daar ook bij aanwezig is. Vorig jaar, en begin dit jaar heeft het CJO bij de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor het probleem van het antisemitisme in de voetbalstadions. Toen ging het om uitingen van supporters. In het geval van ADO Den Haag betrof het de rol die twee spelers en de trainer van de club hebben gespeeld.

 

Reacties zijn gesloten.