Partij voor de Dieren moet uitlating over kosjere slacht terugnemen

De Partij voor de Dieren moet haar bewering terugnemen dat het wetsvoorstel over onbedwelmd slachten gesteund wordt door de Rabbinical Assembly, een Amerikaanse organisatie van rabbijnen. Dat blijkt uit een verklaring die de Rabbinical Assembly vandaag heeft verspreid.

Bij Pauw en Witteman en in de Tweede Kamer heeft mw. Thieme (PvdD) betoogd dat er draagvlak bestaat bij Joodse autoriteiten voor het wetsvoorstel.  Zij refereerde aan een uitspraak van de Rabbinical Assembly in de Verenigde Staten, die zou beweren dat er, zoals Thieme letterlijk zei ‘geen reden is om bedwelmen te verbieden’. Echter, de Rabbinical Assembly heeft vandaag een verklaring uitgegeven waarin het de Partij voor de Dieren verzoekt haar uitspraken terug te nemen en zich ervan te weerhouden nog langer materiaal van de Rabbinical Assembly te gebruiken om de bevolking te misleiden:  “We request that the Party for Animals retract their statement regarding our support for their legislation and refrain from using Rabbinical Assembly materials to mislead people in making their case.”

De Joodse gemeenschap is te allen tijde bereid om met politieke partijen in dialoog te gaan over verdere verbetering van het dierenwelzijn. Kosjere slacht wordt in Nederland uitgevoerd bij maximaal 3.000 dieren per jaar, door een hoogopgeleide slachter. Dit is in onze optiek nog steeds gunstiger voor het dierenwelzijn dan de industriële slacht op 475 miljoen dieren zoals in Nederland gebruikelijk is.


 

Reacties zijn gesloten.