Jom Ha’atsma’oet in Utrecht: zaal was te klein

Joods Utrecht vierde op 15 mei de onafhankelijkheid van de Staat Israel, in de feestzaal van het gebouw van de Joodse Gemeente. Onder leiding van de WIZO was er een groot en gezellig feest georganiseerd, waar men in groten getale op af was gekomen. Kort na aanvang van het programma waren alle stoelen bezet; er stonden zelfs mensen op de gang. De zaal was te klein.

De WIZO vertoonde een film over haar activiteiten in Israel. Vervolgens was er een meezingworkshop van Israelische liedjes en een van de aanwezigen vertelde over een bezoek aan Israel door leerlingen van de school waar zij les geeft.

Het feest werd geopend met een toast op de jarige Medienat Jisraeel en afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Israelische volkslied Hatikwa.

Reacties zijn gesloten.