Middagje Jiddisj in Amersfoort

In Amersfoort werd kortgeleden een middag verzorgd door de stichting Jiddisj, in het Beth Medina, het gemeenschapshuis van de Joodse Gemeente Amersfoort. Doel van de middag was om  meer informatie te verschaffen over de Jiddisje taal en de stichting Jiddisj, en om donateurs te werven voor de Stichting Jiddisj, zodat deze taal voor Nederland kan worden behouden.

De middag werd ingeleid door Hanah Luden, secretaris van de stichting Jiddisj. Hoogtepunt was de voordracht ‘De kleine tweeling’ geschreven door Abraham Sutzkever en op een bijzondere wijze voorgedragen door cabaretière en vertaalster van Jiddisj Willy Brill. Zij werd op viool begeleid door Edith Mathot.
De zangeres Rolinha Kross bracht met haar warme uitstraling vol enthousiasme een grote verscheidenheid van Jiddisje liederen voor het voetlicht en werd daarbij begeleid door Harold Berghuis op gitaar.

Voor de leden van de Kehilla Amersfoort was het een grandioze bijeenkomst en het werd als bijzonder fijn ervaren dat er zoiets cultureels in haar gebouw plaatsvond.

 

Reacties zijn gesloten.