Sushi brengt mensen samen in Utrecht

Met ruim veertig mensen op de sushi workshop in Utrecht was het event succesvoller dan verwacht. In de woorden van de voorzitter Eddo Verdoner: “Utrecht is het centrum van Nederland en heeft een groot onderschat potentieel.” Het publiek kwam niet enkel uit de regio, maar er waren ook opvallend veel Amsterdammers, waarvan een enkeling met een Utrechtse link. Maar ook mensen uit Den Haag en Leiden. Bovendien was het een bijzondere mix van jongeren en ouderen. Een aantal van hen was nog nooit eerder in deze synagoge geweest, en een deelnemer bekende zelfs nog nooit sushi te hebben gegeten.
De workshop werd ingeleid door voorzitter Verdoner en Peter Luzac, bestuurder NIK, die de sushi workshop van het Joodse sausje voorzag. De laatste wees erop dat Vissen waar we de Sushi’s van maken symbolish genoeg ook de mazzal – dierenriemteken – is van de maand Adar die deze week begint. Rabbijn Binyomin Jacobs benadrukte dat deze “materiële” bijeenkomst zou moeten leiden tot het spirituele, bijvoorbeeld de gang naar sjoel.

 

Na al deze woorden begon freelance sushi chef Adi Melkman de workshop. Voorgedaan werd hoe je van een zalm Nigiri, Maki rol en handroll kon maken. Terwijl de deelnemers hun zelfgemaakte sushi nuttigden met de bijbehorende soja, wasabi en zwarte sesamzaadjes, vertelde Roland Vos over de kosjere aspecten bij sushi en in het algemeen in zijn kosjere cateringbedrijf. Ook werden er twee soorten sake, Japanse rijstewijn, gedronken.

Het was een bijzonder geslaagde en vooral gezellige avond die zeker naar meer smaakt

Reacties zijn gesloten.