Den Haag herdenkt slachtoffers Toulouse met Franse en Israelische ambassadeurs

In de sjoel Bezuidenhout van de Joodse Gemeente Den Haag zijn de slachtoffers herdacht van de aanslag op een Joodse school in Toulouse. De aanslag kostte vier mensenlevens. Een jongen van 17 jaar raakte zwaar gewond. Bij de herdenking waren de ambassadeurs van Frankrijk en Israel aanwezig. De herdenking vond afgelopen donderdag, drie dagen na de aanslag plaats.
Na het avondgebed in de volle sjoel, volgden toespraken van onder meer rabbijn Katzman en een lid van de Joodse Gemeente die afkomstig is uit Toulouse. Ook de beide ambassadeurs voerden het woord.  Daarop volgde het uitspreken van een herdenkingsgebed. Voorzitter Arjeh Baumgarten las een tekst voor van de schrijver Elie Wiesel.

 

Reacties zijn gesloten.