Chanoeka in Den Haag

Het aansteken van het derde licht van Chanoeka in het stadhuis van Den Haag had uiteraard een hoog Haags gehalte. De consul generaal van Israel ontstak de Chanoekia. Die was opgebouwd uit voor voedselbanken bijeen gebrachte conservenblikken. Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, was er. Evenals fractievoorzitter Kees van der Staaij van de SGP Tweede Kamerfractie. Twee Haagse wethouders, waarvan Marnix Norder ook sprak, waren aanwezig.

Schattige jongetjes en meisjes van de Joodse les zongen Chanoeka-liedjes, rabbijn Katzman hield een toespraak, evenals Arjeh Baumgarten, voorzitter van de Joodse Gemeente Den Haag.

Chazzan Sascha van Ravenswade zong Chanoeka-liederen.

Namens het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap waren PC-lid Peter Luzac en NIK-secretaris Ruben Vis aanwezig, temidden van de meer dan 150 belangstellende en enthousiast meezingende Haagse Chanoeka-vierders.

Reacties zijn gesloten.