Publicatie lijst Joods onroerend goed in Oost-Duitsland

De Claims Conference heeft een lijst gepubliceerd met daarop de namen van mogelijk duizenden joodse eigenaren van onroerend goed in voormalig Oost-Duitsland. In een laatste poging eigenaren of erfgenamen te achterhalen is de lijst nu op internet geplaatst.

Let wel: de Claims Conference heeft in 1990 onroerende goederen geclaimed in toenmalig of voormalig Oost-Duitsland, na de val van de Berlijnse Muur en de hereniging met de Bondsrepubliek. Dit is volgens de berichtgeving gebeurd, alleen op basis van een ook maar enigszins joods klinkende achternaam. Men dient zich dus te realiseren dat vermelding op de lijst volstrekt geen garantie is dat het überhaupt om joods bezit gaat.

Aan het begin van het document staat in het Engels wat de aard en achtergrond van de lijst is en hoe degene die mogelijk meent een aanspraak te kunnen doen gelden, zich met de Claims Conference in verbinding kan stellen. De verantwoordelijkheid en verdere informatie hier over ligt bij de Claims Conference.

De lijst is HIER te downloaden (PDF).

 

 

 

Reacties zijn gesloten.