Hi! Holidays

Door: Aviva Lopes Cardozo, Jeugdwerker Tikwatenoe

Op zondag 1 september, vlak voor het begin van de hoge feestdagen hebbeH!Holidays 2n we met Tikwatenoe het Hi! Holidays feest gevierd om de hoge feestdagen te verwelkomen.

Meteen bij binnenkomst hebben de kinderen samen met de madrichiem echte Tikwatenoe klassiekers gezongen en hebben ze zich rot gerend bij Ren-je-rot om zo veel mogelijk punten te verzamelen door de vragen over de joodse feestdagen goed te beantwoorden. Verrassend genoeg hebben alle kinderen gewonnen want iedereen wist ontzettend veel!

Na een lekker zakje chips en limonade om het verloren vocht aan te vullen gingen de kinderen in kleine groepjes de verschillende feestdagen langs. Zo konden zij voor Rosj Hasjana appels in chocolade en snoep dippen en Sjana tova kaarten maken met heel, heel, ja heel veel glitter. En voor Simchat tora maakten ze snoep gevuld met snoep en kregen zij van Dhr. Koppenhol les in het schrijven van Tora, compleet met veer en inkt. Iedereen was geconcentreerd aan het schrijven en er zijn veel talenten gespot.
Tussendoor kon iedereen langs de fruitsalade bar om zelf een fruitsalade samen te stellen met appel, granaatappel, dadels en andere lekkernijen die echt bij de hoge feestdagen passen.

Om goed te onthouden wat er allemaal op Jom Kipoer wel en niet mag werden er collages gemaakt en voor soekot mochten de kinderen van kartonnen dozen zelf een grote soeka bouwen en schilderen. Hij is prachtig geworden. Echt een knap staaltje teamwork. Ook zijn we met een nieuwe traditie begonnen, namelijk de Tikwatenoe Recordpoging, deze keer hebben we geprobeerd de langste Soekaslinger te maken en het huidige record staat nu op 7.60m. Wie weet overtreffen we volgend jaar deze fantastische prestatie!

Alle groepen mochten ook bij Tikwatenoe-vader Nimrod aan tafel komen zitten om kaarsen aan te

H!Holidays 1

steken en kidoesj te maken, de ronde challe en de vissenkop te bekijken en een appeltje met honing te eten. Hij vertelde over de gebruiken die bij de hoge feestdagen horen en leerde ook van de kinderen die hem al heel veel konden vertellen hierover. Er lag zelfs een echte torarol die eens goed van dichtbij bekeken kon worden.

Nadat Rabbijn Vorst sjofar had geblazen ging iedereen met zijneigen tasje met zelfgemaakte hoge feestdagen toebehoren weer terug naar huis. Nu kunnen zij zelf aan broers, zussen of ouders alles vertellen over de dagen die er komen gaan.

Ik denk dat alle kinderen een fijne dag hebben gehad en hoop iedereen op 1 december weer te zien. Dan gaan we Chanoeka, het lichtjesfeest, in een nieuw licht bekijken met ons Chanoeka Fluofeest.

H!Holidays 3

Voor nu wens ik iedereen Sjana tova oemetoeka,
Hopelijk tot snel!

 

Reacties zijn gesloten.