Gouden milieumedaille voor Joods ziekenhuis Amstelland

Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen heeft de gouden milieumedaille gewonnen. Het Joodse ziekenhuis is de eerste zorginstelling in Nederland die het gouden keurmerk krijgt.

De medaille werd uitgereikt aan Jacques Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Het belang van de toekenning werd onderstreept door de aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen bij de uitreiking.
Het ziekenhuis realiseerde in de afgelopen twee jaar een reductie in de CO2 uitstoot van maar liefst 15%.

We wekken 78.2% van onze totale energiebehoefte zelf op!,

aldus de winnende directeur Moors, die trots is op deze erkenning.

Milieu was altijd al een belangrijk item voor het Ziekenhuis maar vanaf 2010 is het ziekenhuis intensiever aan de slag gegaan met duurzaamheid en milieu. Dat past geheel en al binnen het beleid van het ziekenhuis, dat de menselijke maat centraal stelt. Dit wordt tot uitdrukking gebracht in onze slogan “Aangenaam Dichtbij”.
En het resultaat mag er zijn: een zilveren medaille in 2012 en nu de gouden medaille.

Om zorg te kunnen dragen dat Ziekenhuis Amstelland ook in de toekomst “Aangenaam Dichtbij” blijft, wordt er op diverse gebieden aandacht besteed aan zowel het kwaliteitsdenken, duurzaamheid en milieu rondom het ziekenhuis. Met alles waarvoor dit keurmerk staat, heeft het enige ziekenhuis met een Joodse identiteit in Nederland een belangrijke prestatie gerealiseerd.

Reacties zijn gesloten.