Trouwen in de Jemenitische traditie

Door: Orna Gaillard-Rady

Iedereen kent Jad Achat om de winkel waar je allerlei leuke Joodse spulletjes kan halen. Maar Jad Achat doet veel meer. Bijvoorbeeld voorlichting verstrekken. Zo kon ik laatst vertellen over een van de mooiste en meest sfeervolle gebeurtenissen die het Jodendom kent.

Jad Achat verstrekt de Leskist, bestaande uit brochures, boekjes zoals de Kindermegilla, voorbeelden van religieuze voorwerpen zoals chanoekia, seiderschotel, keppel etc … . Dit stelt scholen en instanties in staat om algemene kennis over het Jodendom te vergroten.
De Leskist wordt gebruikt door allerlei verschillende scholen en instanties.
Heeft u als school of instantie interesse in de Leskist, neem dan contact op met Jad Achat.
Jad Achat verstrekt informatie over het Jodendom online www.gratisadviseurs.nl en er worden veel vragen per email gesteld. De vragen komen voornamelijk van studenten en scholieren, maar ook van bijvoorbeeld geïnteresseerden.

De meeste vragen kan ik zelf beantwoorden, maar sommige vragen zet ik door aan een rabbijn. Behalve telefonisch en emailadvies, geef ik ook af en toe interviews.

Laatst was de eerste klas van de middelbare school Maimonides te gast bij Jad Achat. Zij waren bezig met het thema ‘Bruiloften in verschillende Joodse tradities’.
Ik heb ze informatie gegeven over de verschillen tussen de Jemenitische en de asjkenazische tradities, de Jemenitische gebruiken zoals bijvoorbeeld henna en ik heb ze kunnen vertellen over mijn eigen Jemenitische bruiloft.
Het was een enorm gezellige, leerzame en boeiende ochtend waarna de leerlingen op school de bruiloften uit de verschillende tradities na hebben kunnen spelen.

interview JA

Reacties zijn gesloten.