Een inspirerende en sfeervolle Shabbaton in de sjoel van Leeuwarden

Een inspirerende en sfeervolle Shabbaton in de sjoel van Leeuwarden

OLYMPUS DIGITAL CAMERADoor: Avraham Schabbing, Leeuwarden

Voor het eerst in Leeuwarden heeft er een Sjabbaton plaatsgevonden. Na lange inspirerende gesprekken, aandringen en intensief overleg met rabbijn Spiero, zijn we overgegaan tot het organiseren, voor het eerst in Leeuwarden van een Sjabbaton. laten we het maar proberen dachten we. Uitnodigingen verzonden en nu afwachten. Aangenaam verrast waren we met de vele aanmeldingen. En zo hebben we een hele sjabbat gevierd met 39 deelnemers; leden van de Joodse Gemeenten Leeuwarden, Zwolle en Groningen.

Vrijdagavond na kabalat Sjabbat was er een sjabbat-se`oeda, met een toespraak van rabbijn Spiero, zang en humor; en bovenal een ongekend warme sjabbatsfeer en een geweldige maaltijd! Wat een ongeëvenaarde spirituele energie!

Na de sjoeldienst op sjabbatochtend in de sjoel, was er een feestelijke kidoesj maaltijd. Ook is ons na de maaltijd een sjioer van en met rabbijn Spiero ten deel gevallen. Na Mincha, Ma’ariv en de Havdala was de Sjabbaton ten einde ……En we keerden zeer voldaan huiswaarts.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De sjabbaton was een groot succes en de roep om vaker werd alom gehoord!

Reacties zijn gesloten.