De Joodse Omroep wint Europese prijs voor religieuze televisie

De Joodse Omroep heeft met het programma Zoek de verschillen de eerste prijs gewonnen van het Europees Festival voor Religieuze Televisie. De prijs voor de beste levensbeschouwelijke tv-productie werd uitgereikt bij de afsluiting van het vierdaagse evenement dat de afgelopen dagen in Hilversum werd gehouden. Het onderscheiden programma won niet alleen de vakjuryprijs maar ook de publieksprijs.

Per aflevering van Zoek de verschillen vertrekt steeds een andere jongere naar een voor hem of haar onbekende Joodse gemeenschap elders in de wereld.
Van tevoren weten de deelnemers niet waar ze zullen belanden: dat horen ze pas op Schiphol. In het tweede deel wordt de Tilburgse Esther Porcelijn gevolgd die gaat logeren gaat bij een familie in New York die is verbonden aan de Chabad-beweging. In de winnende aflevering van Zoek de verschillen bezoekt de jonge theatermaakster Esther Porcelijn uit Tilburg de Amerikaanse Chabad-Lubavitch beweging. Hier is zij te gast bij rabbijn Dalfin en zijn gezin in Brooklyn waar de rabbijn haar wegwijs wil maken in wereld van het orthodoxe Jodendom in de grootste Joodse gemeenschap in de diaspora.

In iedere aflevering van Zoek de verschillen bezoekt een Nederlandse Joodse jongere een onbekende Joodse gemeenschap. In de dagen dat ze te gast zijn bij een gezin uit de betreffende gemeenschap worden ze, ondanks een gemeenschappelijke religieuze achtergrond, ondergedompeld in een voor hen onbekende cultuur. Zoek de verschillen is een coproductie van de Joodse Omroep en productiemaatschappij BEELD.

De vakjury kende de Ierse productie Lifers de tweede prijs toe, de derde prijs ging naar Feifei van de IKON.

Reacties zijn gesloten.