Joodse Gemeente steekt hart onder riem bedreigde moskee

Op initiatief van de Joodse Gemeente Rotterdam hebben kerken en synagogen in Rotterdam vandaag hun medeleven en steun betuigd jegens de moskeegangers van de Gültepe moskee in de maasstad.

De Turkse moskee in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden ontving begin deze week een anonieme dreigbrief.

Jullie kunnen niemand meer vertrouwen, dus ga weg nu het nog kan, want de dood is in jullie moskee,

luidt een deel van de tekst.

Het is klaar nu. Ga weg als je wilt blijven leven. Iedereen haat jullie.

De brief, die voor onderzoek in handen is gesteld van de politie, leidde tot grote afschuw bij het bestuur van de Joodse Gemeente Rotterdam. Hierop werd het Rotterdamse Convent van Kerken en Synagogen benaderd. Het leidde tot een gezamenlijke brief aan de Gültepe-moskee met een boodschap van steun en sympathie.

Geschokt zijn wij bij het vernemen van de afschuwelijke brief met bedreigingen aan uw adres. Onwaarachtige uitingen en verwensingen, die met het normale verstand niet zijn te begrijpen. 

De wereld weet waar dit en uitsluitingen in welke vorm dan ook toe kunnen leiden.

De brief aan het moskeebestuur eindigt met de hoop dat dergelijke kwade handelingen snel beëindigd zullen worden. De ondertekenaars bieden aan om met vertegenwoordigers van de moskee in gesprek te gaan ‘om u in deze moeilijke tijd te ondersteunen’.

De moskee-bestuurders reageerden onmiddellijk.

Wij zijn heel erg onder indruk van uw medeleven. Wij willen graag met u niet allen in slechte, donkere dagen in contact zijn maar ook in goede en zonnige dagen samen zijn.

 

Reacties zijn gesloten.