Christenen voor Israel verzamelt steun voor Joodse scholen

De Joodse scholen Cheider en Joods Bijzonder Onderwijs (Rosj Pina/Maimonides) hebben vandaag een donatie gekregen van Christenen voor Israel. De schoolbestuurders Eitje (JBO) en Jacobs (Cheider) kregen ieder een cheque uitgereikt van € 10.000.

NIK-bestuurder David Pappie en NIK-secretaris Ruben Vis verwelkomden Dick Schutte en Roger van Oordt van Christenen voor Israel in de Israelzaal van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap waar de uitreiking aan de schoolbesturen plaatsvond.

Voorzitter Schutte van Christenen voor Israel benadrukte dat in hun kring de druk op de Nederlandse Joodse scholen qua onveiligheid zichtbaar werd na de aanslagen van de afgelopen maanden in nabije landen als België, Frankrijk en Denemarken. De bijdragen voor beide scholen was door middel van crowdfunding bijeen gebracht.

De vele giften tonen aan hoezeer de bezorgdheid om de veiligheid vanwege antisemitisme door de donateurs wordt gedeeld.

JBO-bestuurder Eldad Eitje bedankte voor de gift die wordt besteed aan een project waarmee de leerlingen nauwe verbonden zullen zijn met de staat Israel. Opperrabbijn Jacobs, bestuurslid van Cheider, bracht het belang tot uitdrukking van het besef dat de leerlingen door deze gift wordt bijgebracht van een niet joodse wereld waar niet alleen vijanden buiten de school staan, maar ook vrienden zoals Christenen voor Israel die een genereus gebaar maken. Hij prees de niet aflatende inzet van de vele vrijwilligers die dag in dag uit klaar staan voor de belangen van Israel en het Joodse volk.

Beide foto's: Dirk Spits, fotografie

Beide foto’s: Dirk Spits, fotografie

Voorzitter Dick Schutte van Christenen voor Israël benadrukte de speciale verbondenheid van christenen met Israël en de Joodse gemeenschap.

In een tijd dat we zien dat Jodenhaat toeneemt in de samenleving willen we hiermee een signaal van bemoediging willen afgeven. Christenen in Nederland zullen actief stelling nemen tegen opkomend antisemitisme.

 

Vlnr: NIK-secretaris Ruben Vis, opperrabbijn Jacobs van Cheider, Christenen voor Israel-voorzitter Dick Schutte, Eldad Eitje van Joods Bijzonder Onderwijs en NIK-bestuurslid David Pappie.

Vlnr: NIK-secretaris Ruben Vis, opperrabbijn Jacobs van Cheider, Christenen voor Israel-voorzitter Dick Schutte, Eldad Eitje van Joods Bijzonder Onderwijs en NIK-bestuurslid David Pappie.

Reacties zijn gesloten.