Inspirerende bijeenkomst Mo&Moos vriendschap en leiderschap in Mokum

In conferentiecentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout waren 19 deelnemers, 10 van moslim-zijde en 9 van joodse kant, bijeengekomen voor een expert weekend met sprekers van buitenaf, mede onder de bezielende leiding van Chantal Suissa in het kader van het project `Mo&Moos vriendschap en leiderschap in Mokum’ onder de strategie van de adviseurs van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

Imam Marzoek Aulad Abdellah, docent en onderzoeker aan de VU en rabbijn R. Evers van het NIK vertelden over hun leven als geestelijke in de huidige, seculiere samenleving, over veiligheid, de harde actualiteit, het als gelovige zichtbaar zijn en wat het is om in deze tijd op te treden voor dialoog en tegen radicalisering.

De ontmoeting met de jeugd was een bijzonder hartverwarmende ervaring voor alle aanwezigen. Dit soort initiatieven zijn belangrijk cement in een gefragmenteerde samenleving.

Evers Marzouk Mo Moos weekend Noordwijkerhout 2015 www

 

Reacties zijn gesloten.