Rabbijn Evers opent de dag op QMusic radio

Mattie Wietze QMusicGisteren was ik op de radio. De DJ’s Mattie en Wietze van QMusic hadden mij gevraagd om de dag te openen met gebed. Rabbijn Evers, vroegen ze mij, waar openen we de dag mee? Ik koos voor een stuk uit het ochtendgebed waarin je vraagt om geen verkeerde mensen tegen te komen.

Ik heb het gekozen omdat ik het een van de mooiste stukken vind in de tefilla. Het geeft de realiteit aan van alledag. In je dagelijkse contacten en interacties weet je nooit wie je pad zal gaan kruisen, goede mensen, maar ook mensen met slechte bedoelingen en verkeerde invloeden op je gedrag en levenshouding. In dit gebed vraag ik G’d hiervan verschoond te blijven.

Uiteraard vroegen de DJ’s me ook wat een rabbijn is en hoe je rabbijn wordt en hoe wij bidden, dagelijks drie keer, in een minjan van 10 joodse mannen. Ze keken wel even op toen ze hoorden dat ik al vroeg in de sjoel was te vinden die ochtend – dus u belt nu uit de synagoge?! – en hoe groot de impact van het gebed op je leven is, maar ook de inspiratie en energie die je aan gebed kunt ontlenen.

Reacties zijn gesloten.