Tikwatenoe Minimachanee, wat een feest!

Dit minimachanee ging Tikwatenoe met ruim 40 kinderen naar de Veluwe. We hadden een fijn kamphuis met als kers op de slagroomtaart hele grote slaapkamers waar er met alle jongens of alle meisjes van de kwoetsa geslapen kon worden. Supergezellig natuurlijk want zo was iedereen tevreden over de slaapindeling. We werden getrakteerd op heerlijk weer op sjabbat, de kinderen konden alle spellen en activiteiten buiten doen en de vrije tijd werd ook in de buitenlucht doorgebracht.tikwatenoe

Het hoogtepunt van sjabbat hadden we nooit kunnen voorspellen, maar het vogeltje Jimmy, een uit het nestje gevallen pimpelmeesje, maakte enorme indruk. Zo liefdevol werd het beestje verzorgd door onze kinderen en uiteindelijk weer opgepikt door moeder pimpelmees; dat is met geen pen te beschrijven. Rabbijn Vorst kon er zelfs een mooie drosje geven en werd Vogeltje Jimmy echt een onderdeel van onze Tikwatenoe familie.

Op zondag waren moed en lef een vereiste want we gingen klimmen in het hoogste klimbos van Nederland. Met parcours tot op wel 18 meter hoogte. Bij binnenkomst gierden de zenuwen door zo’n 40 lijven want het zag er echt spectaculair uit. Nadat kinderen en staf in harnas en helm waren gehesen koos ieder zijn eigen pad en klom van boom naar boom. Wat een dappere kinderen, dat doen jullie ouders je niet na! Drie uur lang werd er aangemoedigd, gejoeld, geholpen en gehesen. Geweldig om te zien hoe betrokken iedereen was bij elkaar en steun gaf aan wie het nodig had op de momenten dat het misschien nét even te spannend werd.

 

Reacties zijn gesloten.