NIK-rabbijn wordt opperrabbijn van Düsseldorf

Raphael Evers, rabbijn van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap, gaat het NIK verlaten. Per 1 september wordt hij opperrabbijn van de Joodse Gemeente in Düsseldorf.

Rabbijn Evers 2016Op 25 juni 1989 heeft de Centrale Commissie ingestemd met de voordracht van de Permanente Commissie om rabbijn mr. drs. R. Evers te benoemen tot rabbijn van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Rabbijn Evers trad officieel per 1 oktober 1989 in functie als NIK-rabbijn.

Met zijn vertrek komt een einde aan een meer dan 25-jarig dienstverband waarin rabbijn Evers het geestelijke gezicht van het NIK vormde en op religieus gebied in Nederland DE vertolker is geweest van het Joodse gedachtegoed. Wij zijn hem bijzonder erkentelijk voor het vele werk dat hij voor het NIK en voor Joods Nederland in het algemeen heeft gedaan. Wij zijn voornemens op passende wijze afscheid van rabbijn Evers te nemen, en wensen hem reeds nu veel geluk en voorspoed in zijn nieuwe positie. Ongetwijfeld zal rav Evers met zijn kennis, ervaring en statuur een verrijking zijn voor de Joodse gemeenschap in de Bondsrepubliek.

Reacties zijn gesloten.