Kristallnachtherdenking 9 november a.s.

Het Centraal Joods Overleg nodigt u uit voor de Kristallnachtherdenking op 9 november a.s. in de Portugese Synagoge aan het Mr. Visserplein te Amsterdam. De bijeenkomst vindt plaats van 17.00-18.00 uur. Aansluitend is er een kranslegging op de binnenplaats van de Hollandsche Schouwburg.

Eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans is de gastspreker.
Margalith Kleijwegt interviewt een getuige van de Kristallnacht.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de violist Roeland Jagers van het Rubens Quartet.

Programma aanvang 17.00 uur

Gideon van Bergen voor de Joodse Jongeren
Ron van der Wieken voorzitter Centraal Joods Overleg
M.Weizner-Smuk overlevende en getuige Kristallnacht
Frans Timmermans eerste vice-voorzitter Europese Commissie

Op 9 november 1938 vond in nazi-Duitsland de Kristallnacht plaats. Daarbij werden 267 synagogen in brand gestoken en ca. 7500 winkels verwoest. 92 joden werden vermoord. Deze explosie van antisemitisch geweld vormde de inleiding op de volledige uitsluiting en uiteindelijk de vernietiging van miljoenen Europese joden.

Het Centraal Joods Overleg herdenkt de Kristallnacht om blijvend te waarschuwen tegen elke vorm van antisemitisme en racisme in onze samenleving. Zowel in Nederland als elders. Wij maken ons zorgen over de wijze waarop het antisemitisme zich in deze tijd opnieuw manifesteert. Wij willen dat alle burgers in ons land vreedzaam, respectvol en zonder discriminatie kunnen samenleven. Door stil te staan bij de Kristallnacht, willen we het signaal afgeven alert te blijven. Voor antisemitisme en racisme mag nooit plaats zijn.

Reacties zijn gesloten.