BOEK OVER OPLEVENDE JOODSE GEMEENTE ZEELAND GEPRESENTEERD

In De Drvkkery in Middelburg is het boek Teruggevonden Scherven van Ida Smit gepresenteerd. Het eerste exemplaar ging naar oud-archivaris Peter Sijnke. Teruggevonden Scherven vertelt het verhaal over hoe de Joodse Gemeente Zeeland sinds 1994 een opleving heeft meegemaakt, en over de persoonlijke verhalen achter de mensen die onderdeel zijn van die opleving.
Korte, waargebeurde, soms inspirerende verhalen over de Joodse gemeenschap rondom de synagoge in Middelburg die zich na de herbouw in 1994 langzaam weer opricht.
De Joodse Gemeente Zeeland houdt wekelijks activiteiten in de fraaie achter de huizen verscholen 18e eeuwse sjoel in de oude Middelburgse binnenstad. Men komt ook van buiten Zeeland er naar toe om in de sjoel met de kehilla de Joodse feestdagen te vieren.

Kinderen krijgen er Joodse les aan de hand van NIK Jeled lesmateriaal, ondersteund en begeleid door Henny van het Hoofd van de afdeling Onderwijs van het NIK die bij de boekuitreiking aanwezig was, evenals NIK-secretaris Ruben Vis en hoofdkrijgsmachtrabbijn Menachem Sebbag.

De Joodse Gemeente zorgt samen met Eduard Huisman, de landelijk werkende consul-beheerder Joodse begraafplaatsen van het NIK, voor de zes Joodse begraafplaatsen in de provincie.

Reacties zijn gesloten.