Verbod op loelav mee naar Israel

Het is niet toegestaan de loelav, hadassim en aravot mee te nemen naar Israel. Het Israelische ministerie van landbouw heeft het verbod bekend gemaakt, aldus diverse Israelische media. Het meenemen van een etrog, mits voor eigen gebruik, wordt nog wel toegestaan.

De Israelische autoriteiten zijn er bevreesd voor dat de meegebrachte palmtak, mirthetakken en beekwilgen plantenziekten, schimmels of insecten bevatten die schadelijk zijn voor de Israelische landbouw. Veel landen stellen strenge importeisen aan landbouwproducten waardoor het particulieren in de meeste gevallen verboden is om deze mee te nemen in hun bagage.
Israelische media melden dat het ministerie van landbouw zich verplicht heeft om deze items te leveren aan elke passagiers die daarom vraagt en daarom enkele duizenden sets van drie soorten ingekocht heeft, die op de luchthaven Ben Goerion te koop zullen zijn.

Reacties zijn gesloten.