Joodse Gemeente Rotterdam benoemt Leo Vromen tot erevoorzitter

De Joodse Gemeente Rotterdam heeft Leo Vromen benoemd tot erevoorzitter. Leo Vromen is bijna 25 jaar bestuurder geweest van de Joodse Gemeente waarvan de afgelopen negen jaar voorzitter. Onlangs heeft Leo Vromen zich uit het bestuur teruggetrokken. Zijn opvolger, Chris den Hoedt, heeft het benoemingsbesluit aan Leo Vromen persoonlijk thuis overgebracht.

 

Den Hoedt: “Leo heeft de kar getrokken in goede en in slechte tijden. Of het nu het gebouw, de begraafplaats aan het Toepad, de sjoeldiensten, het financiële beleid of het wel en wee van de leden was, geen detail ontging hem. Praktisch elke dag in deze periode is hij bezig geweest om de gemeente te kunnen laten functioneren. En nog, ondanks zijn ziekte is hij bereid om ons met raad en advies terzijde te staan.

Als bestuur zijnde willen bij deze onze dank en ons respect uitspreken voor al hetgeen Leo in deze periode heeft gedaan en bereikt in ons aller belang. Niet alleen gaat onze dank uit naar Leo, maar zeer zeker ook naar zijn steun en toeverlaat, echtgenote Miep Vromen. Immers is het zonder steun van het thuisfront praktisch onmogelijk om de invulling te geven qua tijd en energie die Leo ons gegevens heeft.

Voor al zijn verdiensten is het met groot respect dat wij als bestuur hebben besloten om Leo Vromen te benoemen als erevoorzitter van de Joodse Gemeente Rotterdam.”

 

In 2009 ontving Leo Vromen een koninklijke onderscheiding voor zijn inzet ten bate van de Joodse Gemeente en in het bijzonder vanwege de restauratie en renovatie van de gebouwen en het smeedijzeren hekwerk op de begraafplaats. De versierselen werden hem destijds uitgereikt door burgemeester Aboutaleb met wie Leo Vromen een nauwe en persoonlijke band onderhoudt.

 

Minister Opstelten (midden) met loco-burgemeester Jantine Kriens, voorzitter Leo Vromen (links) en NIK-secretaris Ruben Vis in de sjoel in Rotterdam (oktober 2012).

De Joodse Gemeente Rotterdam behoort tot de vier grootste gemeenten binnen het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap en kent een intensief Joods leven met wekelijkse sjoeldiensten, Joods onderwijs voor kinderen, cursussen voor volwassenen, activiteiten voor jeugd en jongeren, een sjoelgebouw met zalen en heeft het beheer van diverse begraafplaatsen. Jehoeda Vorst is de rabbijn van Rotterdam.

Reacties zijn gesloten.