Kasjroetlijst 5779: meer dan 300 nieuwe producten en verpakkingen

De Nederlandse Kasjroetlijst 5779 is met meer dan 300 producten en verpakkingen aanzienlijk uitgebreid ten opzichte van zijn voorganger van het vorige joodse jaar. De lijst met voor de kosjer-etende consument geoorloofde levensmiddelen is voor het nieuwe Joodse jaar flink geactualiseerd.

Het NIK werkt voortdurend aan uitbreiding van het gebruikersgemak voor de kosjer-etende consument. Dit heeft er toe geleid dat er meer dan veertig nieuwe specerijen of specerijmixen aan de Kasjroetlijst zijn toegevoegd, variërend van Euroma Argentijnse kruidengrill, basilicum en bieslook tot Euroma Jonnie Boer Chili melange en Euroma Jonny Boer Thai green curry.

Veel aandacht is er dit jaar besteed aan voedingswaren in de rubriek wereldkeuken. Van de merken Santa Maria en Saitaku zijn verschillende exotische voedingswaren op de lijst terecht gekomen.

In de voor de kinderen belangrijke categorie snoep zijn er bepaalde producten van Katja, Lonka, Menthos en Napoleon aan het arsenaal toegevoegd. En er zijn weer koekjes bijgekomen, zoals roomboter kletsmajoors van Albert Heijn, Chocobrownie, milk choc en strawberry cheesecake van Oreo, Chonelly en Kanelly van Bolletje, Prince pocket chocoladesmaak van LU, en bakmixen van Dr Oetker en Koopmans.

De lijst wijzigt jaarlijks en bevat levensmiddelen die in de supermarkten te koop zijn. Dit jaar is bijvoorbeeld het aantal chips-producten in vergelijking tot vorig jaar met achttien soorten Croky flink toegenomen. Dit geldt ook voor de rubriek zuiveldranken die fors is uitgebreid met 26 producten van Alpro en Provamel. Met drie Minusl producten zijn het voor mensen met lactose intolerantie belangrijke toevoegingen.

De Kasjroetlijst is HIER te raadplegen, of installeer de app IsitKosher en selecteer in Settings het continent Europe en daarin Netherlands / Holland Kashrutlist.

Reacties zijn gesloten.