Opperrabbinaat went Baltimore

Afgelopen week was Samy Weill van het Opperrabbinaat voor Nederland, de kasjroet-exportorganisatie van het NIK, deelnemer aan het zestiende jaarlijkse Star-K Kasjroet training programma in Baltimore. Van alle participanten bleek Weill degene die van het meest ver naar de bijeenkomst was gekomen. De overige deelnemers kwamen uit de VS, enkelen uit andere landen.

Weill houdt zich bij het Opperrabbinaat bezig met het bezoeken van fabrieken, het toezicht houden op kosjer-producties en het onderhouden van klantcontacten met producenten en importeurs van voedingsmiddelen in Nederland en andere Europese landen.

Weill: “Ik ben naar dit programma gegaan om kennis op te doen van de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie in combinatie met de voorschriften voor kosjer, om contacten op te doen met mensen die op het zelfde terrein als ik werkzaam zijn, en om nieuwe ideeën op te doen voor het werk van het Opperrabbinaat. Aan deze bijeenkomst deel te nemen met een heleboel anderen die dit werk elders op de wereld ook doen, geeft me een enorme chizoek (een impuls)”.

De deelnemers volgden voordrachten en namen deel aan bedrijfsbezoeken, waaronder een hotelkeuken, een snoepwarenfabriek en een smaakstoffenfabriek. Ook waren er practicum-onderdelen zoals het controleren van groenten op de aanwezigheid van insecten. Aan de rabbijn van Star-K, rav Moshe Heinemann, konden in een Vraag & Antwoord-sessie de meest uiteenlopende vragen worden gesteld, waaronder de status van inductie koken.

Reacties zijn gesloten.