NIK zet de eens-in-je-leven-vragen in full colour brochure

Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap heeft een brochure gepubliceerd met eens-in-je-leven vragen. Wie of wat te benaderen op momenten als geboorte, bar- of bat mitswa, choepa en overlijden, is nu te vinden in een handzaam boekje.

“Michael en Noa verwachten hun eerste kindje. Het wordt … een jongetje. Dat betekent een Brit Mila.” Daar begint de inleiding van het boekje mee. Maar hoe kom je aan een mohel? Typisch een vraag die je niet dagelijks stelt. Deze en andere niet alledaagse gebeurtenissen komen aan bod in de brochure Eens-in-je-leven-vragen.

NIK-secretaris Ruben Vis: “We merkten dat mensen voor een brit mila, een bar- of bat mitswa, een choepa (joodse huwelijksvoltrekking) of een get (religieuze echtscheiding), en in het geval van een lewaja (overlijden) niet wisten waar aan te kloppen. Het verschilt ook van gebeurtenis tot gebeurtenis en van Joodse Gemeente tot Joodse Gemeente. Dus is het goed om het allemaal in een boekje te zetten dat je kunt bewaren. Dan weet je als zo’n situatie zich voordoet of gaat voordoen, bij wie je dit soort gebeurtenissen kunt regelen; wie je er bij helpt of met wie je het organiseert.”

Het boekje Eens-in-je-leven-vragen wordt meegestuurd met de Loeach 5780, de Joodse agenda die de leden van het kerkgenootschap voor Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) thuis krijgen gestuurd.

Reacties zijn gesloten.